Wat zijn de verschillen tussen vetplanten en cactussen? – Kweken, verzorgen en verspreiden

Wat is het verschil tussen vetplanten en cactussen? Dat is een van de meest gestelde vragen die we van onze lezers krijgen.

Het belangrijkste verschil dat hen onderscheidt, is hun structuur. Vetplanten hebben talrijke vlezige bladeren, maar missen de ronde, kussenachtige gebieden die areolen worden genoemd. Aan de andere kant is een cactus gevuld met areolen waaruit stekels, haren en bloemen groeien.

Er zijn een aantal soorten vetplanten die kunnen worden aangezien voor een cactus, zoals Euphorbia. Deze plant heeft veel doorns die niet kunnen worden verwijderd zonder de plant te beschadigen. Houd er rekening mee dat de stekels van een cactus zijn ontworpen om te breken om hem te beschermen tegen het voeren van dieren.

Verschillen tussen vetplanten en cactussen water geven

Verschillen tussen vetplanten en cactussen water geven

Vetplanten en cactussen hebben niet vaak water nodig. De cactus is echter een superheld die kan leven en gedijen in woestijnomstandigheden. Tussen maart en oktober moet je zowel vetplanten als cactussen vaker water geven, omdat het hun groeiperiode is.

Laat de grond tussen de gietbeurten altijd uitdrogen, ongeacht de plant. De vochtigheidstoestand kan worden gecontroleerd door uw vinger in de grond te steken. Het is hetzelfde principe dat bakkers gebruiken om te testen of een cake gaar is. Ze steken gewoon een tandenstoker in het midden en als deze er schoon uitkomt, is alles perfect. Dus als u uw vinger verwijdert, moet deze zonder vuildeeltjes zijn. Het is beter om ook de bladeren en stengels van de plant in de gaten te houden. Ze zullen je vertellen of de vetplanten of cactussen onder water of te veel water staan.

Lees meer over Hoe u uw cactussen op de juiste manier water geeft?.

Hebben vetplanten een andere bodem nodig dan cactussen?

Ja, vetplanten hebben een andere grond nodig dan cactussen om goed te kunnen groeien. Vetplanten verdragen meer water dan cactussen en een perfecte bodem voor hen zou een combinatie zijn van perliet, potgrond en grof zand. Deze mix zorgt voor voeding, een neutrale pH en een goede wateropname. Cactussen daarentegen hebben minder water en minder voedingsstoffen nodig om te groeien. De meest voorkomende combinatie voor een cactus is een deel potgrond en twee delen grof bouwzand. Dit grondrecept zal de cactussen op de lange termijn ten goede komen, omdat het zorgt voor een goede drainage.

Kun je vetplanten en cactussen bij elkaar zetten?

Kun je vetplanten en cactussen bij elkaar zetten?

Ja, maar het hangt af van het type vetplanten of cactussen. Schlumbergera is bijvoorbeeld een soort cactus die de voorkeur geeft aan een omgeving met weinig licht en het is een geweldige kamerplant. Aloë en Agave zijn zonminnende vetplanten en zijn geschikt voor een buitentuin. Kies vetplanten en cactussen die vergelijkbare behoeften hebben op het gebied van licht en water. Vetplanten hebben wat meer water nodig en dit kan de cactussen schaden als ze samen worden gekweekt. Een grote pot met een goede afwatering is noodzakelijk, ongeacht het planttype. Het is een echte uitdaging om beide soorten planten te plezieren, maar het is niet onmogelijk.

Wat zijn de overeenkomsten tussen vetplanten en cactussen?

Vetplanten en cactussen hebben meer overeenkomsten dan verschillen. Het is bekend dat alle vetplanten en cactussen lange tijd tegen droogte kunnen. Dit doen ze door water op te slaan in bladeren, wortels of stengels. Sommige soorten produceren prachtig gekleurde bloemen en vruchten en worden gebruikt voor een esthetisch doel. Een paar vetplanten en cactussen zijn zelfs veilig om te eten, zoals: Saguaro, Dragon Fruit en Aloë.

Ontdek meer over Eetbare Vetplanten en Cactussen.

Vetplanten en cactussen zijn fascinerende planten, gemakkelijk te verzorgen en perfect voor gebruik binnenshuis. Ze zullen elke ruimte opvrolijken en je zelfs helpen een gezonder leven te leiden. Vetplanten en cactussen hebben het vermogen om de lucht te zuiveren, omdat ze continu kooldioxide opnemen en zuurstof afgeven.

Laatst bijgewerkt op 28 juni 2022 door Sofia Lara

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Ananasplant.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart