Succulente ideeën en ontwerpen voor buiten – groeien, verzorgen en verspreiden

Vetplanten zijn planten die zijn geëvolueerd om te overleven in hun omgeving. Tijdens het aanpassingsproces ontwikkelden vetplanten eigenschappen waardoor ze konden gedijen in barre omstandigheden en eigenschappen kregen die ze tot schitterende middelpunten in een buitentuin maken.

Om droge en droge omstandigheden te overleven, evolueerden vetplanten om water op te slaan in hun bladeren, stengels en wortels. Andere factoren, zoals blootstelling aan zonlicht, grondsoort, regenval en temperatuur, droegen ertoe bij dat vetplanten opvallende kenmerken in kleur, textuur en vorm ontwikkelden die uniek zijn voor hun familie.

Succulente tuinideeën en hoe ze te planten

Succulente Tuin

Vetplanten zijn de laatste jaren populair geworden, niet alleen vanwege hun charme en allure, maar ook omdat ze gemakkelijk te kweken en te verzorgen zijn. Evenzo zijn vetplanten zeer duurzaam en hebben ze een reputatie opgebouwd als “moeilijk te doden” planten.

Het is echter de fysieke verschijning van de vetplanten die mensen in eerste instantie naar deze planten trekt. Vetplanten zijn er in alle kleuren, maten, vormen en met hun eigen herkenbare eigenschappen.

De betoverende en betoverende schoonheid van vetplanten zal zeker de aandacht trekken van zowel uw gasten als toeschouwers en voorbijgangers. Om deze reden vindt u sappige arrangementen in de lobby van het hotel, de damestoilet, een kantoor, op bruiloften, ingangen van huizen en buitenterrassen.

Vetplanten worden gewoonlijk op de grond geplant in een buitentuin of in potten die gemakkelijk naar binnen kunnen worden verplaatst als de weersomstandigheden ijzig worden. Maar met een beetje fantasie zijn er een paar andere manieren waarop u de verschillende esthetiek en eigenschappen van uw vetplanten kunt benadrukken.

Bodembedekker

Sedums zijn een verscheidenheid aan vetplanten die zich verspreiden of naar buiten kruipen en worden gebruikt als bodembedekker voor gebieden in de buitentuin die er droog en levenloos uitzien.

Een andere vetplant die in de volksmond als bodembedekker wordt gekweekt, is Calandrinia spectabilis of rotspostelein omdat het een dikke, groene heuvel wordt die in de herfst prachtige magenta bloemen bloeit.

Hangcontainers

Burro’s Tail en String of Buttons zijn enkele voorbeelden van achterblijvende vetplanten die in hangende containermanden worden geplant. Wanneer hun bladeren zijn uitgerekt en neergedaald, wekken ze de indruk van een stromende en kleurrijke waterval.

U kunt ook hangende schotelcontainers met ondiepe bodems gebruiken om achterblijvende succulente soorten zoals Crassula, Sempervivum en Aeonium weer te geven. Gebruik schotelcontainers met verschillende kleuren en verander ze in aantrekkelijke vogelvoeders.

Containerarrangementen

Door vetplanten in containers te planten, krijgt je fantasie meer ruimte om te groeien. Rangschik vetplanten op hoogte om je buitentuin een schijn van laag en structuur te geven.

Plant kleine echeveria’s van verschillende kleuren in taps toelopende terracotta potten buiten je waterbak voor Instagram-waardige snapshots van toeschouwers. In feite kun je hetzelfde doen met achterblijvende vetplanten om een ​​trapsgewijze watervaleffect buiten je raam te creëren.

Rotstuin

Een rotstuin is een geweldige manier om “wauw” van uw gasten op te wekken. Tuinarchitecten creëren een rotstuin om textuur, diepte en dimensie aan lege ruimtes te geven.

Vetplanten worden in rotstuinen toegevoegd als bodembedekker, als accent bij het planten in containers of om een ​​illusie van verticale hoogte te creëren.

Tuinarchitecten kunnen ook rotsen en stenen gebruiken als trappen die naar de patio of het activiteitengebied leiden. Je kunt donkergroen gekleurde echeveria’s in combinatie met Crassula ovata vetplanten met roodgekleurde bladeren tussen de treden plaatsen om een ​​mooi contrast van kleuren en texturen te creëren.

De mogelijkheden lijken eindeloos als het gaat om het buiten planten van vetplanten. Met zoveel variëteiten om uit te kiezen, is het de uitdaging om vetplanten voor je tuin te mixen en matchen.

Ontwerp voor vetplanten in een tuin

Ontwerp voor vetplanten in een tuin

Vetplanten worden in de volksmond cactussen genoemd. En hoewel alle cactussen vetplanten zijn, zijn niet alle vetplanten cactussen. Degenen die tot de Cactaceae-familie behoren, hebben ronde inkepingen langs de stengels die “areolen” worden genoemd, van waaruit de meest herkenbare eigenschap – de stekels – voortkomt.

Er zijn andere soorten vetplanten die onderscheidende eigenschappen hebben, zoals dikke en vlezige peddelvormige bladeren, koolachtige compacte rozetten bovenop stengels en vilten bladeren met bloemen met een reeks kleuren die een hele doos kleurpotloden omvatten.

Als u een tuinwinkel of kwekerij bezoekt, kunt u overweldigd raken door het aantal soorten vetplanten waaruit u kunt kiezen. Hoe weet je welke je moet kopen voor je buitentuin?

Kleuren voor continuïteit

U kunt vetplanten kiezen met verschillende tinten van dezelfde kleur om een ​​subtiel contrast en definitie in uw tuin te creëren.

Je kunt bijvoorbeeld agaves mixen en matchen met een donkere tint zoals de Agave victoria -reginae of Agave Queen Victoria of Agave Parviflora met een yucca succulent zoals de Yucca Rupicola of Twisted Yucca die felgroene bladeren heeft.

Textuur creëert illusie

Een agressieve groeier, Anigozanthos of Big Red Kangaroo Paw kan je tuin presenteren met rijen waaierachtige stengels waar je grote, buisvormige, roodgekleurde bloemen vindt die bedekt zijn met fluweelzachte pluisjes.

Je kunt de Grote Rode Kangoeroe combineren met een andere vetplant die je buitentuin de illusie van glinstering kan geven, zoals de elegante Yucca rostrata of Beaked Yucca.

Yucca rostrata wordt gezocht vanwege zijn glinsterende rozet die bovenop een boomstam staat met een waterval van oude bladeren. Deze knappe vetplant geeft je de indruk van een vuurwerk van donkergroene explosies tegen de achtergrond van wazige Big Red Kangaroo Paw en de lichtblauwe lucht.

Kies vetplanten in verschillende maten

vetplanten

Gelaagdheid is een populaire techniek van landschapskunstenaars om volume en diepte te creëren in een buitentuin. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door vetplanten van verschillende hoogtes of maten te kiezen.

U kunt bijvoorbeeld Euphorbia tirucalli of Sticks on Fire zetten, een soort vetplant die tot 2,4 m hoog wordt en een struikgewas produceert van heldere, levendige rode tot oranje stengels die zich uitspreiden en verticaal groeien in de achtergrond van uw buiten tuin.

In het middengebied kun je middelgrote vetplanten kweken zoals Echinocactus grusonii of Golden Barrel Cactus die een hoogte van 2 voet (0,609 m) bereiken en een laagblijvende vetplant zoals Senecio mandraliscae of Blue krijtsticks recht van voren.

Zonlicht nodig

Uw buitentuin zal gebieden hebben die gedeeltelijk en volledig zonlicht ontvangen. Een goed idee zou zijn om vetplanten te planten die op deze locaties gedijen.

Vetplanten die de voorkeur geven aan weinig of gedeeltelijk licht zijn Aloë Vera, Jade Plant, Zebra Plant, Gasteria, Haworthia en Kalanchoe. Vetplanten die direct zonlicht nodig hebben om hun volledige schoonheid te maximaliseren, zijn onder meer Agave, Old Man Cactus, Sempervivum, Senecio Blue Chalkstick, Aeonium, Echeveria en Sedum-muurpeper.

Behoefte aan water geven

Vetplanten groeien beter met minder waterschema’s, maar er zijn variëteiten die meer water nodig hebben dan andere.

Droogtetolerante vetplanten die een hele maand kunnen overleven zonder water te geven, zijn Lithops, String of Pearls, Snake Plant, Aloë Vera, Ponytail Palm, Agave, Tulista Haworthia en Tacipetalum Stardust.

Daarentegen zullen vetplanten zoals Rhipsalis cereuscula, Crassula arborescens undulatifolia of Ripple Jade en Portulacaria afra variegata beter groeien wanneer ze elke 10-14 dagen water krijgen.

Vereisten voor een prachtige vetplantentuin

Als je tuinder wilt worden, is het een slim idee om de hobby met vetplanten te beginnen. Je hoeft niet veel tijd met ze door te brengen. Het is zelfs een beter idee om niet over uw vetplanten te zweven.

Bij het planten van vetplanten in een buitentuin hoef je alleen rekening te houden met deze 5 dingen:

 • Zonlicht – Plant vetplanten in een gebied in de tuin dat elke dag 4 tot 6 uur ochtendzon krijgt.

Zoals we eerder hebben besproken, zijn er soorten vetplanten die direct zonlicht nodig hebben om hun volledige kleur naar voren te brengen, maar vermijd over het algemeen locaties die de vetplanten blootstellen aan de harde stralen van de middagzon.

 • Water – Vetplanten slaan al veel water op. Het geven van water aan de grond terwijl het nog vochtig is, zal leiden tot wortelrot en uiteindelijk de plant doden. Geef de grond alleen water als deze droog aanvoelt.

Een goede manier om de droogte van de grond te testen, is door een stok van 2,5 cm diep te steken. Als de punt van de grond droog aanvoelt, is deze klaar om water te krijgen. Geef altijd de grond water en nooit de plant zelf. Zorg ervoor dat het grondig wordt geweekt.

In de zomer zul je merken dat je de vetplant elke zeven tot tien dagen water geeft en zelden in de wintermaanden.

 • Bodem – Goed doorlatende grond zoals een commerciële mix of zandgrond is het beste voor vetplanten, omdat deze grondsoorten ervoor zorgen dat vocht sneller kan ontsnappen. Voeg puimsteen, lavasteen of grof zand toe om de drainage verder te verbeteren.

Meststof is niet nodig, maar kan ook niet schadelijk zijn. De beste tijd om de grond te bemesten is het vroege voorjaar of tijdens het groeiseizoen en nooit meer dan een of twee keer per jaar.

 • Pot – Het is een goed idee om buiten vetplanten in een pot te planten als je in een regio woont met koud, ijzig weer. De beste keuze voor een pot is er een die is gemaakt van terracotta of ongeglazuurd keramiek, die beide poreus zijn en ervoor zorgen dat vocht langs de zijkanten kan ontsnappen.
 • ongedierte – Vetplanten trekken van nature ongedierte aan, zoals wolluizen en bladluizen die zich voeden met het sap. Om ongedierte uit de buurt van uw vetplanten te houden, besproeit u ze met biologische neemolie en verwijdert u dode bladeren die zich in de buurt hebben opgehoopt.

Als je witte, vederachtige substanties op de bladeren ziet, zijn dit de restanten van wolluis. Veeg deze stoffen af ​​met een watje gedrenkt in 70% isopropylalcohol.

Vetplanten Ontwerp En Decor

Vetplanten Ontwerp

Vetplanten zijn van nature mooi en voegen leven, kleur en opwinding toe aan elk gebied waarin ze worden weergegeven. Maar een beetje verfraaiing kan een grote bijdrage leveren om uw vetplanten nog meer op te laten vallen.

Laten we beginnen met de potten waar de vetplanten in worden geplant.

Kies keramische of terracotta potten in verschillende maten en kleuren. Plaats hooggroeiende vetplanten zoals African Milk Tree, Snake Plant en Fox Tail Agave in een pot die 10% groter is dan de plant zelf. Je kunt exotisch ogende potten vinden met unieke textuurontwerpen.

Gebruik oude meubels zoals banken, kruidenrekken, tafels, stoelen en houten planken in displayhouders voor hangende vetplanten of de kleinere variëteiten die in kleurrijke potten worden geplant.

U kunt uw sappige buitentuin opfleuren door een waterdisplay of een fontein in de buurt van het terras of de loungeruimte op te zetten. Als bonus is het bekend dat fonteinen zangvogels aantrekken.

Creëer de illusie van een stromende rivier door een droge kreekbedding toe te voegen die is gemaakt van kasseien die enigszins zijwaarts zijn gekanteld.

Conclusie

Vetplanten kunnen elke tuin van saai in fantastisch veranderen zonder dat het u veel tijd en geld kost. De natuur maakte vetplanten duurzaam, maar beloonde daarbij hun veerkracht voor het milieu met een verleidelijke schoonheid die de toeschouwers charmeert en verrukt.

Als onderhoudsarme planten is het gemakkelijk te begrijpen waarom mensen snel gecharmeerd raken van vetplanten. Naarmate de passie groeit, groeit ook de creativiteit en de behoefte om liefde voor hun planten te tonen.

De tijd zal komen dat je achterover leunt, beseft en je verbaast over hoe ver je bent gekomen met het bouwen van je succulente buitentuin.

Laatst bijgewerkt op 28 juni 2022 door Sofia Lara

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Ananasplant
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart