12 beste soorten bloeiende vetplanten – groeien, verzorgen en verspreiden

Vetplanten zijn overal waar ze groeien een hit, omdat mensen aangetrokken worden door hun schoonheid, die beschrijvingen kan oproepen die uiteenlopen van ‘ongewoon’, ‘interessant’ tot ‘adembenemend’.

Het zijn niet alleen de perfect spiraalvormige rozetten, de unieke mix van kleuren in verschillende tinten en tinten, of het trapsgewijze pad gecreëerd door sappige variëteiten in hangende potten.

Er zijn veel soorten vetplanten die bloemen in verschillende vormen, kleuren en maten produceren. Sommige van deze bloemen verspreiden een milde geur. De bloemen zorgen voor een opvallend accent tegen de achtergrond van de bladeren van de vetplant, of ze nu vrij stromend of rozetvormend zijn.

Als je van plan bent je tuin op te fleuren of gespreksonderwerpen in je huis te introduceren, vind je hier een lijst met de 12 beste soorten bloeiende vetplanten.

Hoewel kerstcactus of Schlumbergera Truncata is vernoemd naar een wintervakantie. Het is een plant die het beste groeit in tropische gebieden of gebieden met een gemiddelde temperatuur van 18 tot 23 graden Celsius.

Misschien Schlumbergera Truncata heet Christmas Cactus omdat het de kweker in de winter een cadeautje geeft in de vorm van prachtige bloemen die bloeien in verschillende kleuren: paars, roze en rood.

Als je kerstcactus het moeilijk heeft om te bloeien, geef hem dan wat meer zonlicht.

Pinda Cactus

Pinda Cactus

Pinda Cactus of Echinopsis chamaecereus is een vetplant die inheems is in Argentinië. Deze vetplant groeit beter in tropische gebieden en in veel gevallen is het raadzaam om de plant in de volle zon te zetten om zijn volledige schoonheid te bereiken.

Tijdens de lente zal Peanut Cactus grote bloemen produceren met kleuren die variëren van fel oranje tot roodoranje. De bloemen zijn mooi en zullen de neiging hebben om de cactuskluit te bedekken.

Peanut Cactus kan het beste in een tuin worden gekweekt, omdat dit type vetplant erg snel groeit en een aanzienlijke hoeveelheid ruimte in beslag neemt.

Doornenkroon

Doornenkroon of Euphorbia milii is een van de beste keuzes van bloeiende vetplanten omdat het meerdere keren per jaar bloeit. Dit type vetplant is heel gemakkelijk te kweken en te verzorgen.

Je kunt het buiten kweken, zelfs als het in je regio vriest. Doornenkroon is ook ideaal als kamerplant omdat hij zich gemakkelijk aanpast aan temperatuurschommelingen.

Doornenkroon groeit het beste bij temperaturen tussen 65 en 75 graden Fahrenheit (18-23 graden Celsius), maar kan temperatuurdalingen van 10 graden Celsius verdragen.

Aloë

Aloë of Aloë barbadensis is een soort vetplant die al duizenden jaren wordt gekweekt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het is een uitstekende aanvulling op de tuin of binnenshuis, omdat het sap kan worden gebruikt om huidaandoeningen te behandelen, waaronder snijwonden en brandwonden.

Aloë produceert bloemen in de maanden maart en mei. De bloemen komen uit de bloeiwijze die oprijst uit een prachtige rozet. De bloemen hebben een buisvormige vorm met gele en oranje kleuren.

Opgemerkt moet worden dat alleen volwassen Aloë vetplanten bloemen kunnen produceren. Je Aloë moet minimaal 4 jaar oud zijn om te bloeien.

Speldenkussen Cactus

Speldenkussen Cactus

Speldenkussen Cactus of Mammillaria criniet is een bloeiende vetplant die droogte kan verdragen en zeer gemakkelijk te kweken en te verzorgen is. Hoewel het binnen kan worden gekweekt, is het misschien beter om Speldenkussen Cactus buiten te planten, omdat het haakvormige stekels heeft die schadelijk kunnen zijn voor uw kinderen en huisdieren.

Om Pincushion Cactus te laten bloeien, moet de vetplant elke dag minimaal 4 uur ochtendzon krijgen. Om Pincushion Cactus prachtige bloemen te laten produceren, moet u het bewateringsschema enkele weken in de lente uitstellen.

De bloemen van Pincushion Cactus hebben een trechtervorm en verschijnen in verschillende kleuren – roze, wit, groen, rood en geel.

Orchidee Cactus

Orchidee Cactus

Orchidee Cactus of Epiphyllum-hybriden groeien het beste in regio’s onder winterharde zones 10 en 11 met temperaturen die variëren van 30-40 graden Fahrenheit (-1,1 tot 4,4 graden Celsius).

Orchid Cactus is een bloeiende vetplant maar produceert niet zoveel bloemen als de andere soorten op deze lijst. Typisch zal Orchid Cactus een paar keer per jaar ‘s nachts bloeien. Het zou je zelfs kunnen opvallen dat deze vetplant de eerste 2 jaar geen bloemen zal produceren.

Zodra het bloeit, zal Orchid Cactus in de lente en ver in het zomerseizoen grote glows produceren.

Rotspostelein

Rotspostelein

Rotspostelein of Calandrinia spectabilis is een bloeiende vetplant die inheems is in Chili. Als je in een regio woont waar de temperatuur daalt tot 25 graden Fahrenheit of -4 graden Celsius, dan is Rock Postlane de vetplant voor jou!

Tijdens de lente tot de herfst bloeit Rock Postlane verschillende bloemen die roze en fel paars gekleurd zijn. De bloemen zijn klaproosachtig en hebben de neiging om groeibevorderende insecten zoals vlinders en bijen aan te trekken.

Maan Cactus

Maan Cactus of Gymnocalycium mihanovichii is inheems in Zuid-Amerika, met name in Argentinië, Brazilië, Paraguay en Bolivia. Tuinders houden ervan om Moon Cactus te kweken vanwege de verleidelijke roze, gele en oranje bloemen die het produceert.

Als je overweegt Moon Cactus te kweken, houd er dan rekening mee dat dit type bloeiende vetplant geen chlorofyl produceert. Je zult Moon Cactus moeten enten op een onderstam die chlorofyl kan produceren.

Een ander ding om te onthouden bij het verzorgen van Moon Cactus is dat het vatbaarder is voor te veel water dan andere soorten vetplanten.

Echeveria Afterglow

Afterglow of Echeveria Afterglow is inheems in Mexico en onder de variëteiten van echeveria’s wordt algemeen beschouwd als de mooiste bloemen. Als Afterglow bloeit, zie je kersenrode bloemen op een rozet met een lavendeltint.

De bladeren van Afterglow vertonen een roze tint aan de buitenranden die de vetplant een betoverende uitstraling geven.

Afterglow groeit het beste in regio’s waar de temperatuur niet lager wordt dan 20 graden Fahrenheit of -6,7 graden Celsius.

Bloeiende Kalanchoë

Bloeiende Kalanchoë

Bloeiende Kalanchoë of Kalanchoë blossfeldiana produceert kleine trossen bloemen die roze van kleur zijn. Afgezet tegen de achtergrond van donkergroen blad en de bloemen komen tot leven.

Om Kalanchoë bloemen te laten produceren, moet ze elke dag minimaal 6 uur zon krijgen. Plaats de pot in huis bij een raam dat elke dag minstens 3 uur gedeeltelijke zon krijgt.

Bloeiende Kalanchoë komt oorspronkelijk uit Madagaskar en kan het beste binnen worden gekweekt als kamerplant. Wees voorzichtig met dit soort bloeiende vetplanten in de buurt van huisdieren, omdat het giftig voor hen kan zijn.

Marmeren Knoppen

Conophytum-calculus

Marble Buttons of Conophytum calculus is mooi op zijn eigen unieke manier en daarom nemen tuinders dit type bloeiende vetplant op in hun lijst met must-have-in-the-tuin.

Ten eerste hebben Marble Buttons de vorm van marmer; de bladeren lijken samen te smelten om een ​​interessante haarloze sferoïde te vormen met een kalkachtige maar gladde textuur.

In het herfstseizoen produceren Marble Buttons bloemen die in kleur variëren van geel tot goud tot donkeroranje en een geur afgeven die lijkt op kruidnagel.

 Jade Plant

Jade Plant of Crassula ovata is een van de gemakkelijkst bloeiende vetplanten om te kweken en te verzorgen, omdat het zeer goed bestand is tegen droogte en beter bestand is tegen vorst dan andere soorten vetplanten.

Jade Plant is inheems in de provincie Kwazulu-Natal, de Oost-Kaap van Zuid-Afrika en Mozambique. Het kan het beste binnenshuis worden gekweekt en produceert bloemen die roze, paars en wit gekleurd zijn.

Een ander kenmerk van Jade Plant dat het in het oog springt, is het blauwgroene blad met tips die van kleur veranderen van bordeauxrood naar kastanjebruin.

Om Jade Plant in staat te stellen zijn volledige schoonheid te bereiken, moet je hem buiten minimaal 6 uur zonlicht geven en als je hem binnen kweekt, plaats je de plant bij een raam dat elke dag 3 tot 6 uur gedeeltelijk zonlicht krijgt.

Conclusie

Zoals ze zeggen “schoonheid is in de ogen van de toeschouwer”. Zeker, er zijn andere bloeiende vetplanten die uw aandacht kunnen trekken.

Vergeet niet om uw vetplanten hun dagelijkse dosis ochtendzon te geven en hun bewateringsschema bij te houden.

Het kost niet veel tijd en moeite om voor uw vetplanten te zorgen. In ruil daarvoor word je beloond met prachtige bloemen die iedereen die ze ziet zal verbazen en imponeren.

Laatst bijgewerkt op 27 juni 2022 door Sofia Lara

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Ananasplant.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart