10 beste soorten vetplanten voor binnen – groeien, verzorgen en verspreiden

U kunt boeiende discussies voeren over de nieuwste Hollywood-kaskrakers, harde politiek, of bijpraten over wat er nieuw is met het gezin, maar zodra uw gasten uw binnenvetplanten zien, zullen ze snel vergeten waar ze het over hadden.

Vetplanten zijn hard op weg een steunpilaar te worden in elk huis – en om twee goede redenen.

Ten eerste zijn ze provocerend mooi. Vetplanten zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren die hen onderscheiden van andere soorten. Hoewel schoonheid een kwestie van smaak is, zal een succulent binnenshuis zeker iedereen dwingen te reageren.

Ten tweede zijn vetplanten heel gemakkelijk te kweken en te verzorgen. Ze hebben 3 tot 6 uur gedeeltelijk zonlicht per dag nodig. En als je kamers niet genoeg zonlicht binnenbrengen, kun je je vetplant altijd onder een kweeklamp zetten.

Vetplanten hebben minder water nodig dan andere planten. Vetplanten die het best binnenshuis worden gekweekt, hebben echter nog minder water nodig dan vetplanten die in de volksmond buiten worden geplant.

Dus welke vetplanten kunnen het beste binnenshuis worden gekweekt? Hier zijn 10 soorten vetplanten die u misschien wilt overwegen om uw prachtige huis te versieren.

Burro’s Tail of Sedum morganianum kan het beste in een hangende mand worden geplant of op een richel worden geplaatst waar de achterblijvende bladeren als een grijsgroene waterval naar beneden kunnen stromen.

De “staart” of stengels van deze “Burro” kunnen een lengte bereiken van maximaal 3 voet of 91 cm lang. Burro’s Tail komt oorspronkelijk uit Mexico en als je er goed voor zorgt, zie je in de zomer roze of rode bloemen aan de stelen bloeien.

Zebra Cactus

Zebra Cactus of Haworthia fasciata is inheems in Afrika en krijgt de naam vanwege de bladeren die gemakkelijk te herkennen zijn aan de witte, horizontale strepen.

Om Zebra Cactus goed te laten groeien, plaats je hem in een ondiepe pot en plaats je de plant in een gebied in de kamer dat een goede hoeveelheid gedeeltelijk zonlicht krijgt. Zebra Cactus moet ook elke 12 tot 24 maanden worden verpot om een ​​optimale groei te garanderen.

Kerstcactus

Kerstcactus of Schlumbergera x buckleyi heeft stekels in zijn ruggengraat als een typische cactus, maar deze stekels zijn niet scherp. Het is dus volkomen veilig om Kerstcactus in huis te kweken. Kerstcactus bloeit ook prachtige roze tot rode bloemen.

Afgezien van zijn verleidelijke schoonheid, is Christmas Cactus een onderhoudsvriendelijke vetplant. Net als een cactus slaat hij veel water op in zijn bladeren en stengels. Zo kunt u 3 weken op vakantie gaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw kerstcactus sterft door gebrek aan water.

Aloë Vera

Aloë Vera is een ideale vetplant om binnen te kweken. Ja, de donkergroene bladeren die zijn omlijnd met scherpe doornen zijn opvallend. Maar Aloë Vera kan ook dienen als uw decoratieve “medicijnkast”.

Aloë Vera produceert een sap dat al eeuwen wordt gebruikt om huidaandoeningen, brandwonden en wonden te behandelen.

Omdat de bladeren doornen hebben, is het het beste om Aloë Vera in een ruimte in je huis te plaatsen met veel ruimte, zodat familie, gasten en huisdieren er niet tegenaan kunnen stoten.

Kippen en kuikens

Als je naar een tuinwinkel gaat en om kippen-en-kuikens vraagt, kan de winkelier je 2 soorten aanbieden: Mexicaanse sneeuwbal (Echeveria elegans) of Green Wheel Sempervivum (Sempervivum tectorum).

Mexican Snowball heeft bloemachtige rozetten met afgeronde randen en produceert elk jaar gewelfde, klokvormige bloemen. Green Wheel Sempervivum heeft plattere bladeren en de bloemen zijn klein en hebben een stervorm.

Doornenkroon

Doornenkroon

Doornenkroon of Euphorbia milii is inheems in Madagaskar en produceert het hele jaar door kleine bloemen die in kleur variëren van geel tot rood of zalm. De bladeren zijn lang en hebben de vorm van een lepel en zijn “gekroond” met stekelige takken.

Als je Crown of Thorns binnen kweekt, plaats hem dan in een ruimte die de plant tot 6 uur per dag direct zonlicht geeft. Houd tijdens het groeiseizoen de doornenkroon gezond door 2 tot 3 keer te bemesten met een merk dat is geformuleerd met een 10:10:10-verhouding van stikstof, fosfor en kalium.

Jade Plant

Jade Plant of Crassula ovata komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en is een zeer populaire succulente plant voor binnen omdat hij heel gemakkelijk te kweken en te verzorgen is. Sommige tuinders delen het bijgeloof dat Jade Plant, ook wel de geldplant genoemd, de huiseigenaar fortuin brengt.

Als ze in een binnenomgeving wordt gekweekt, wordt Jade Plant slechts ongeveer 30 cm hoog. Het heeft glanzende groene bladeren die dik en mollig zijn. Bij sommige variëteiten hebben de randen van de bladeren een rode zweem.

Jade Plant is een vetplant die topzwaar kan worden. Plant ze daarom in een zwaardere pot van terracotta.

Parelsnoer

Parelsnoer of Senecio rowleyanus komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Ook wel Rosary String of Beads genoemd, dit is een prachtige succulent voor binnenshuis die een gevoel van frisheid en natuur in uw huis kan toevoegen vanwege zijn vleselijke, kraalachtige en hangende bladeren.

Dit type vetplant voor binnenshuis produceert kleine witte bloemen die een geur afgeven die lijkt op kaneel.

Houd tijdens de actieve groeifase een binnentemperatuur van 77 graden Fahrenheit of 25 graden Celsius aan. Wanneer String of Pearls slapend wordt, zou het koelere temperaturen van ongeveer 50 graden Fahrenheit of 10 graden Celsius nodig hebben.

Pandaplant

Panda Plant of Kalanchoë tomentosa is inheems in Madagaskar en kan binnen een hoogte van 60 cm bereiken.

De bladeren van Panda Plant hebben een grijsgroene kleur en zijn bedekt met zachte, zilverkleurige haren die de vetplant een pluizig uiterlijk geven. Het enige probleem met het binnen kweken van Panda Plant is dat de vetplant mogelijk geen bloemen produceert.

Om de groei te ondersteunen en om Panda Plant te helpen bloeien, moet u ervoor zorgen dat de pot zich in een gebied bevindt dat 3 tot 6 uur direct zonlicht krijgt.

Paardenstaart Palm

Paardenstaart Palm

Paardenstaart Palm of Beaucarnea recurvata ziet er niet uit als een typische vetplant. Het ziet eruit als een kleine boom omdat de paardenstaartpalm een ​​lange stam heeft, bekroond met slordig ogende groene bladeren.

Hoe groot wordt Paardenstaartpalm? Buiten kan de paardenstaartpalm een ​​maximale hoogte van 20 voet of 609 cm bereiken. Als je bang bent dat je plafond niet hoog genoeg is, kan Paardenstaartpalm, als je hem binnen kweekt, maar een hoogte van 4 voet of 121 cm bereiken.

Dit is een soort indoor succulent die gemakkelijk te verzorgen is. Alle paardenstaartpalmen hebben 3 tot 6 uur gedeeltelijk tot volledig zonlicht nodig en een gemiddelde kamertemperatuur van 75 graden Fahrenheit of 24 graden Celsius.

Paardenstaartpalm heeft niet veel water nodig. Geef hem net als andere vetplanten water als de grond helemaal droog is.

Conclusie

Mensen zetten aquaria in hun huizen op om hen te helpen ontspannen. Hoewel dat waar is, kan het onderhouden van een aquarium en het goed voeren van de dure vissen uw maandbudget onder druk zetten.

Een goedkopere maar even effectieve manier om je huis te verfraaien en stressniveaus te beheersen, is door vetplanten binnenshuis te kweken.

Probeer het eens! Koop een van de vetplanten voor binnen in ons artikel en word een thuiskweker. Na verloop van tijd kan uw passie voor vetplanten uit uw huis en in uw tuin groeien.

Laatst bijgewerkt op 27 juni 2022 door Sofia Lara

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Ananasplant.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart