Sommige van de links in dit bericht kunnen zijn: gelieerde links.
Heb je een favoriete tropische hibiscusplant waar je de hele zomer van hebt genoten en wil je je plant met succes de winter door houden? Ze zijn gewoon te mooi om te laten sterven! Dit artikel gaat over het overwinteren van hibiscus.
Van het terug naar binnen brengen van je plant voor het koude weer, tot het weer buiten zetten in de lente (en alles daartussenin), blijf lezen om mijn 5-stappenplan voor succes te ontdekken.
De twee belangrijkste opties die u heeft bij het overwinteren van hibiscus zijn de volgende:
- Je plant laten inslapen en hem in de lente nieuw leven inblazen
- Uw plant actief laten groeien
Uit persoonlijke ervaring zal ik zeggen dat ik de tweede optie ten zeerste aanbeveel. Als je je plant volledig laat slapen, duurt het veel te lang voordat hij weer tot leven komt en bloeit.
Een jaar, toen ik dat probeerde, bloeide mijn hibiscus pas in augustus weer, dus hij miste een groot deel van de zomer. Ik zal dit artikel concentreren op de tweede methode, die ik sterk heb aanbevolen.
OVERWINTERENDE HIBISCUS
Hier is een proces van 5 stappen om uw tropische hibiscus voor te bereiden voor binnenoverwintering.
1. SNIJ JE PLANTAARDIGHEID
Een goed gekweekte hibiscusplant kan in één zomer behoorlijk groter worden, en het terugsnoeien van uw plant heeft veel voordelen:
- Zorgt ervoor dat uw plant gemakkelijker binnen past.
- Creëert een bossige plant.
- Je stimuleert meer bloei. Hibiscus laat bloemknoppen groeien aan het uiteinde van elke tak. Door je plant te snoeien, stimuleer je meer vertakking en dit resulteert in veel meer bloemen aan je plant.
Voor hibiscus die buiten in potten groeit en binnen overwintert, is snoeien de eerste stap van het proces. Doe dit voordat de minimumtemperaturen buiten constant onder de 10°C komen.
Gebruik een paar schone, gesteriliseerde snoeischaren en snoei ongeveer 1/3 van uw plant terug en tot ongeveer 50% of zo. Doe dit op elke tak.
2. INSPECTEREN EN BEHANDELEN OP Plagen
Nadat je hebt gesnoeid, moet je je hibiscus voorbereiden, zodat je geen ongedierte in huis haalt.
Spoel eerst je hibiscusplanten af met water om ongedierte (vooral spintmijten!) weg te jagen. U kunt een slang gebruiken met een doucheopzetstuk. Spoel de hele plant af en probeer ook de onderkant van het gebladerte te krijgen.
Doe dit een paar weken een paar keer per week voordat je je planten naar binnen haalt om ze te overwinteren.
Als je een van de kenmerkende spintweefsels opmerkt, blijf dan zo goed mogelijk met water sproeien.
Solliciteer als laatste tuinbouw olie aan de hele plant, laat deze drogen en verplaats vervolgens uw plant naar binnen.
Zorg ervoor dat u alle bladoppervlakken bedekt, inclusief de onderkant van de bladeren, stengels, enz.
3. BEMESTEN
Voor andere planten binnenshuis stop ik meestal met bemesten tijdens de wintermaanden als de plant niet actief groeit.
Voor hibiscus is het belangrijk om ze niet te veel te laten vertragen, anders vertraagt het de bloei het volgende jaar.
Een geweldige meststof om te gebruiken voor hibiscus is de Hidden Valley Hibiscus speciale mengmest. Het is zwaar op kalium, waar hibiscus van houdt. U zult een groot verschil merken in de groeikracht en bloei van uw planten met deze meststof.
U kunt deze mest het hele jaar door gebruiken. Gebruik zoals aangegeven op het etiket voor de beste resultaten.
Bemest in de winter minder vaak dan in de zomer buiten, maar je moet nog steeds bemesten.
4. VERPLAATS BINNEN
Plaats uw hibiscus direct voor de zonnigste raam dat je hebt.
Houd er rekening mee dat elke locatie die u binnen heeft (inclusief uw zonnigste raam) lang niet zoveel licht zal geven als een locatie in de volle zon buiten.
De intensiteit van het licht binnenshuis, alleen al vanwege het licht dat door onze ramen gaat (en slechts van één richting komt), is veel minder dan buitenshuis, dus voor zonminnende planten zoals hibiscus is het het beste om het in het zonnigste raam te plaatsen jij hebt.
Wees niet verbaasd als je bladeren geel worden nadat je je planten binnenshuis hebt verplaatst. Dit is volkomen normaal en het is gewoon je plant die wat bladeren laat vallen omdat hij zich aanpast aan lagere lichtniveaus binnenshuis.
Laat de potgrond nooit helemaal droog worden. Laat de bovenste centimeter of twee van de potmix uitdrogen en geef vervolgens grondig water.
5. UW HIBISCUS IN DE LENTE BUITEN RETOURNEREN
Als de temperaturen in de lente weer oplopen, laat je dan niet verleiden om je hibiscus gewoon meteen in de volle zon te zetten, anders gaat al je harde werk verloren.
Zoals ik al zei, is de lichtintensiteit binnenshuis veel minder dan buiten, dus je moet je hibiscusplant langzaam laten acclimatiseren als je hem weer buiten zet, anders zal hij snel verschroeien. Hoe kan je dit doen?
Wanneer u uw hibiscus van binnen naar buiten verplaatst wanneer de minimumtemperatuur ’s nachts constant 10°C is, verplaats uw plant dan naar VOLLE SCHADUW in het begin en laat het daar ongeveer 7-10 dagen liggen.
Begin dan, en alleen dan, beetje bij beetje wat directe zon te introduceren (beginnend met ochtendzon alleen omdat het zachter is). Verhoog de directe zon elke dag een beetje gedurende een periode van nog een week of zo.
Houd uw plant gewoon in de gaten om er zeker van te zijn dat er geen zonnebrand is. Je kunt niet te langzaam acclimatiseren, maar je kan te snel acclimatiseren. Als je witachtige, verbleekte plekken op de bovenkant van je bladeren hebt opgemerkt, heb je je plant niet langzaam genoeg geacclimatiseerd om direct in de zon te staan.
Ik hoop dat je genoten hebt van dit bericht over het overwinteren van hibiscus. Heb je hibiscus eerder overwinterd? Wat is jouw ervaring geweest? Laat je opmerking beneden achter. Ik hoor het graag!
creditSource link