Black Eyed Susan Vine Trellis-ideeën + verzorgingstips (Thunbergia)

Sommige van de links in dit bericht kunnen zijn: gelieerde links.

Op zoek naar susan vine trellis-ideeën met zwarte ogen? In dit bericht geef ik je verschillende ideeën die je kunt gebruiken om deze heerlijke plant in je tuin te laten zien. Thunbergia alata is een zeer krachtige wijnstok en heeft een ondersteunende structuur nodig om hem in uw tuin te laten zien zoals hij verdient!

black-eyed-susan-vine-trellis-ideeën

De soort Thunbergia alata heeft uniforme, lichtoranje bloemen met een donker centrum. Maar er zijn veel mooie cultivars beschikbaar en de bloemen zijn er in wit, geel, roze en meer.

BLACK EYED SUSAN VINE TRELLIS IDEEN

Hoewel je Thunbergia alata zeker als hangplant of in een hanging basket kunt kweken, kan ze het beste worden weergegeven met een steun.

Deze extreem krachtige wijnstok is inheems in tropisch en Zuid-Zuid-Afrika, evenals in Madagaskar. Het is geïntroduceerd in een groot deel van Zuid-Amerika, delen van het zuiden van de Verenigde Staten en Mexico, India en Zuidoost-Azië en blijkt behoorlijk invasief te zijn in die klimaten.

Gezien de enorme groeisnelheid in mijn eigen tuin in Ohio, is het niet moeilijk om te zien hoe het invasief kan zijn in warme klimaten.

Hier zijn enkele ondersteunende structuren die u kunt gebruiken, en aan het einde van de post zal ik enkele verzorgingstips voor black eyed susan vine opnemen.

1. RONDE of VIERKANTE METALEN TRELLIS

Je kunt deze optie zowel in de grond als in een pot gebruiken. Ik vond die op de onderstaande foto bij Lowes, maar er zijn goede tuin obelisk hekjes op Amazon.

Op de onderstaande foto heb ik eenvoudig een vierkante, metalen obelisk in een zware keramische pot geplaatst en geplant een enkele plant van Tangerine Slice A-Peel half mei in mijn tuin.

Merk op hoe de wijnstokken zichzelf wikkelen en klimmen door de steun omhoog te draaien. Als de wijnstokken naar buiten groeien en overhangen, wikkel ik ze graag handmatig om de steun om ze op weg te helpen.

Als ze eenmaal aan de gang zijn, hoeft u dit niet meer te doen. Nog geen 3 weken later zag de plant er zo uit.

black-eyed-susan-vine-support-ideeën

En ongeveer 2 maanden vanaf het moment dat de eerste foto werd genomen, zag mijn plant er zo uit! De metalen obelisk die ik heb gebruikt is 5 voet lang. De plant is volwassen geworden en sleept terug naar beneden op de grond.

black-eyed-susan-vine-trellis-ideeën
Onthoud dat dit slechts EEN enkele plant in een pot van 10 cm was toen ik hem voor het eerst plantte!

Hier zijn beide potten slechts twee maanden na het planten. Krachtig zou een understatement zijn denk ik!

black-eyed-susan-vine-trellis-ideeën

Het kan gemakkelijk een veel grotere ondersteuningsstructuur hebben dan de 5 voet structuren die ik gebruikte, en deze plant zal het volledig bedekken, zelfs als je in een klimaat leeft met korte zomers zoals ik.

2. MAAK JE EIGEN HOUTEN ONDERSTEUNINGSSTRUCTUUR

Een van mijn vrienden die de bloemist bezit, Stengels Fleur in Cleveland Hts., OH, vervaardigde de prachtige structuur hieronder voor zijn roze susan-wijnstok met zwarte ogen in zijn huis.

black-eyed-susan-vine-trellis-ideeën

Hij kocht eenvoudig vier platte, houten hekjes, keerde ze ondersteboven en bevestigde ze aan elkaar om een ​​vierkante, houten obelisk te maken.

Voordat hij ze aan elkaar bevestigde, kleurde hij ze donkergrijs en gebruikte vervolgens L-vormige beugels om ze aan elkaar te bevestigen in een vierzijdige structuur en plaatste deze in de grond.

3. STRUCTUUR VAN BAMBOE EN TOUW

Mijn zelfde vriend creëerde een bamboestructuur die hij voor een andere plant gebruikte, maar dit zou ook ongelooflijk goed zijn voor susan vine met zwarte ogen.

Hij creëerde een boogstructuur waar je doorheen kunt lopen. Het werd gebouwd met verticale bamboe latwerk aan beide kanten, en er is ook bamboe bovenop voor ondersteuning. Tussen de bamboe (die hij heeft gespoten) voegde hij tuintouw toe voor extra ondersteuning.

black-eyed-susan-vine-trellis-ideeën

4. STRUCTUUR VAN BAMBOE STATIEF

Als je je eigen draagstructuur wilt maken die snel en eenvoudig is (en perfect voor gebruik in potten), kun je eenvoudig 3 of 4 bamboestokken nemen en deze bovenop vastbinden, zoals op de onderstaande foto.

black-eyed-susan-vine-trellis-ideeën

Voor buitenpotten raad ik aan om bamboe te gebruiken die minstens 4 of 5 voet lang is. De wijnstok zal het snel bedekken! Het gebruik van bamboepalen van 6 voet of zelfs 8 voet zou een dramatisch brandpunt voor uw tuin zijn. En ze ZULLEN het dekken!

Je kunt ook een doorzichtig viskoord horizontaal vastbinden, waardoor de bamboe wordt verbonden voor extra gebieden waar je plant kan klimmen.

5. TEGEN EEN MUUR

Je kunt je plant eenvoudig buiten op een muur laten groeien met behulp van verschillende ondersteuningsmethoden.

black-eyed-susan-vine-trellis-ideeën

Je kunt gewoon een kant-en-klaar, plat latwerk kopen om in de grond te steken en het schuin tegen een muur te leggen en je plant erop te laten groeien.

Als je een bakstenen muur hebt, kun je een plant anker kit. U lijmt de ankers eenvoudig op elke ondergrond van baksteen, hout, stucwerk, glas, kunststof, staal, steen of beton. Vervolgens gebruikt u de meegeleverde draad om de ankers aan te sluiten in elke gewenste configuratie.

Hieronder ziet u de plantankerkit die wordt gebruikt voor de ondersteuning van clematis, maar het zou ook verbazingwekkend goed werken voor Thunbergia alata.

clematis-bakstenen muur

Laten we nu ingaan op wat basisverzorging voor uw plant.

ZWART-EYED SUSAN VINE CARE

Hier zijn enkele verzorgingstips voor uw Thunbergia alata.

black-eyed-susan-vine-trellis-ideeën
Ik met een van mijn twee susan vine potten met zwarte ogen.

LICHT

Hij verdraagt ​​halfschaduw en heeft minimaal een halve dag directe zon nodig voor de beste groei en bloei. Volle zon is echter het beste.

WATER GEVEN

Houd de grond vrij gelijkmatig vochtig voor het beste resultaat. Als uw grond te veel is uitgedroogd, begint deze te verwelken. Geef direct water als je dit merkt.

Zorg ervoor dat u overvloedig water geeft, vooral bij warm, zonnig weer. Het kan zijn dat u gedurende deze tijd dagelijks water moet geven.

KUNSTMEST

Overbemesting (met name stikstofrijke meststoffen) kan ervoor zorgen dat deze planten stoppen of de bloei verminderen.

Gebruik een time-release meststof zoals Osmocote op het moment van planten, en een paar maanden later nog een toepassing.

thunbergia-tangerine-slice-a-peel

BLOEIEND

Deze planten moeten continu bloeien, en gelukkig is het niet nodig om dood te gaan. Ook bestuivers in uw tuin (bijen, kolibries en vlinders) zullen uw planten waarderen!

De plant kan ook de bloei vertragen tijdens het heetste deel van de zomer. Als in de herfst het mildere weer terugkeert, zal hij weer goed gaan bloeien.

HARDHEIDSZONE

Thunbergia alata is winterhard in zones 10 en warmer. In koude wintergebieden kunt u deze planten gewoon als eenjarige behandelen.

De lucht is de limiet met deze plant, dus hopelijk heeft dit bericht geleid tot een aantal goede black eyed susan vine trellis-ideeën voor je eigen tuin! Je kunt altijd creatief zijn en je eigen eenvoudige structuren maken.

Heb je Thunbergia alata in je tuin gekweekt? Laat je opmerking beneden achter. Ik hoor het graag!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Ananasplant.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart