Beste soorten hoge vetplanten – groeien, verzorgen en verspreiden

Hoge vetplanten voegen diepte, textuur en veel kleur toe aan een buitentuin. Denk aan de afbeelding van je basisschool toen ze je klasgenoten rangschikten van de langste achteraan naar de kortste vooraan. Dat is wat hoge vetplanten doen: lagen creëren waardoor je elke plant in je tuin kunt zien.

Binnenshuis kan een hoge vetplant het middelpunt van de kamer worden en de kleuren zorgen voor een elegant contrast met witte of lichtgekleurde muren. Als u op zoek bent naar een “jungle-vibe” of een tropisch gevoel in uw woonkamer, kan een hoge vetplant het werk doen.

In dit artikel geven we je onze aanbevelingen voor de beste soorten hoge vetplanten die je buiten kunt planten of je huis kunt versieren. Voor de hoge vetplanten binnenshuis hebben we soorten gekozen die slechts gedeeltelijk licht nodig hebben om ze gemakkelijker te kweken en te verzorgen.

Beste soorten hoge vetplanten voor uw buitentuin

Palmer’s Agave

Palmer’s Agave is inheems in Noord-Mexico en sommige gebieden in West-Amerika. Deze vetplant, ook bekend als Agave palmiera, kan een hoogte en breedte van 121,92 cm bereiken en wordt beschouwd als een van de hoogste soorten in de Agave-familie.

Geclassificeerd als een cactus, wordt Palmer’s Agave gekenmerkt door de dikke en vlezige bladeren waardoor het water kan opslaan en kan gedijen in verzengende hitte. Plant Palmer’s Agave in een gebied dat 4 tot 6 uur zonlicht krijgt. En hoewel het bestand is tegen extreem hoge temperaturen, moet u het uit de buurt van de stralen van de middagzon houden.

Omdat Palmer’s Agave veel water opslaat, is het laatste wat je wilt doen de grond regelmatig water geven. Dit is een ideale vetplant voor mensen met drukke schema’s. Geef de grond pas water als deze helemaal droog is. Als cactus kan Palmer’s Agave weken zonder water overleven.

Gigantische Agave

Gigantische Agave

Giant Agave, Green Agave of Agave salmiana kan een hoogte bereiken van 6 voet (182,88 cm) en een breedte van 12 voet (365,75 cm). Het is inheems in Midden- en Zuid-Mexico, waar de vetplant populair is vanwege zijn nauwe verwantschap met de Tequila Agave-plant.

Terwijl sommige soorten buitensucculenten in een pot kunnen worden gekweekt, kan Giant Agave het beste buiten worden geplant omdat hij de voorkeur geeft aan droge omstandigheden. Net als veel andere soorten agave slaat Giant Agave water op in zijn dikke, vlezige bladeren en stengels. Het ideale bewateringsschema voor deze hoge vetplant is eens in de drie weken.

Plant Giant Agave in een gebied in de tuin dat regelmatig 6 uur volle tot gedeeltelijke zon krijgt.

koningin van de Nacht

koningin van de Nacht

Koningin van de Nacht of Epiphyllum oxypetalum kan een hoogte van 304,80 cm bereiken en komt oorspronkelijk uit Zuid-Mexico. Tuinders houden van deze hoge vetplant omdat hij één keer per jaar bloeit, maar alleen ‘s nachts.

De moeilijkheid om het tijdstip te bepalen waarop de Koningin van de Nacht bloeit, moedigt telers aan om nachtelijke evenementen te organiseren, omdat de bloemen bij zonsopgang verwelken.

Queen of the Night gedijt het beste wanneer ze elke dag wordt blootgesteld aan volle of gedeeltelijke zon. Geef de grond pas water als deze is uitgedroogd om wortelrot te voorkomen. Als je in een regio woont waar de temperatuur tot het vriespunt daalt, kun je Queen of the Night het beste in een pot planten die je binnen kunt zetten.

Stokken van vuur

Stokken van vuur

Sticks of Fire of Euphorbia tirucalli “Rosea” kunnen een hoogte bereiken van 213,36 cm. Het wordt soms Pencil Cactus genoemd omdat de uitsteeksels op de stelen op potloden lijken.

Inheems in Madagaskar Noord, tropisch en subtropisch Afrika, het Arabische schiereiland en India, Sticks on Fire dankt zijn naam aan de felle kleuren rood, geel en oranje.

Om de volledige schoonheid en het spectrum van kleuren naar voren te brengen, plant je Sticks of Fire op een locatie die 4 tot 6 uur direct zonlicht krijgt. Geef daarnaast spaarzaam water of pas als de grond kurkdroog is om Sticks of Fire levendig en levendig te houden.

Beste soorten hoge vetplanten voor binnendecoratie

Paardenstaart Palm

Paardenstaart Palm

Paardenstaartpalm of Beaucarnea recurvata ziet eruit als een palm, maar is dat niet en is een lid van de Agave-familie. Deze bijzonder mooie vetplant kan een hoogte van 20 voet bereiken, dus tenzij je plafond hoger is, is het misschien een goed idee om hem op het terras te plaatsen.

Tuinders houden van paardenstaartpalm als een succulent voor binnen voor beginners of mensen met weinig tijd omdat het niet veel verzorging vereist. Zolang je hem maar in de buurt van een gebied plaatst dat 4 tot 6 uur per dag gedeeltelijk in de zon staat.

Voor een goede verzorging en groei raden we echter aan om hem minimaal 6 maanden per jaar een paar uur per dag onder een kweeklamp te plaatsen.

Evenzo heeft paardenstaart alleen water nodig als de grond droog is bevonden. Een of twee keer per jaar de grond bemesten is voldoende.

Aloë Vera

Aloë Vera

Aloë Vera komt oorspronkelijk uit het Oost-Arabische schiereiland in het Al Hajar-gebergte in Noordoost-Oman, maar heeft zijn weg gevonden naar veel huizen over de hele wereld.

Afgezien van de sierlijke bladeren en prachtige groene kleuren die elke ruimte in huis elegantie en verfijning geven, houden mensen ook Aloë Vera in de buurt omdat de bladeren een gel bevatten die kan worden gebruikt om huidaandoeningen, brandwonden en wonden te behandelen.

Aloë Vera kan een hoogte van 91,44 cm bereiken en is gemakkelijk te kweken en te verzorgen. Plant de vetplant in een terracotta pot die gevuld is met goed doorlatende grond en plaats hem in de buurt van een raam dat gedurende 4 tot 6 uur per dag gedeeltelijk tot volle zon krijgt.

Meestal moet de grond om de 2 weken worden bewaterd, maar controleer voor de zekerheid de droogtegraad.

Slangenplant

Slangenplant

Snake Plant of Sansevieria trifasciata is een andere populaire keuze voor succulente kwekers die een plant in hun huis willen laten groeien. Deze plant is inheems in de tropische en subtropische gebieden van Afrika, Europa en Azië en heeft meer dan 70 soorten, waaronder de White Snake Plant, Cylindrical Snake Plant en de Golden Hahnii.

Een volgroeide slangenplant kan tot 365,76 cm hoog worden. Een van de gemakkelijkste vetplanten om voor te zorgen, de Snake Plant heeft slechts 4 uur direct zonlicht per dag nodig. Net als bij andere succulenten, geef je de grond pas water als deze helemaal droog is.

Als je slechte ervaringen hebt gehad met het kweken van vetplanten, geef dan niet op. Herstart je hobby met Snake Plant.

Jade Plant

Jade Plant

Jade Plant of Crassula ovata is misschien wel de meest populaire keuze als een hoge vetplant voor binnen vanwege de wijdverbreide overtuiging dat het geluk brengt aan de drager. Om die reden heeft Jade Plant andere bijnamen zoals Money Plant, Lucky Plant en Money Tree en wordt het meestal gepresenteerd als een housewarming-cadeau.

De Jade Plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en kan 182,88 cm hoog worden, maar als dit te hoog is voor uw ruimte, kan snoeien de hoogte beperken tot 91,44 cm.

Jade Plant heeft 6 uur direct zonlicht nodig en moet voor een betere gezondheid elke 6 maanden worden bemest met een in water oplosbare meststof. Geef de grond pas water als deze droog is geworden.

Conclusie

Geef de vetplanten niet alleen 4 tot 6 uur volle of gedeeltelijke zon per dag en geef ze spaarzaam water, maar zorg ervoor dat ze in goed doorlatende grond worden geplant om overtollig vocht zo snel mogelijk te verwijderen.

Of je nu besluit om de hoge vetplanten buiten te planten of ze binnen in huis te kweken, met de variëteiten die in dit artikel worden besproken, zit je altijd goed. Ze zijn kleurrijk, duurzaam, aantrekkelijk en gemakkelijk te onderhouden.

Laatst bijgewerkt op 28 juni 2022 door Sofia Lara

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Ananasplant.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart