6 Handige tips om Colocasia Thailand Giant (Leucocasia) te laten groeien

Sommige van de links in dit bericht kunnen zijn: gelieerde links.

Als u op zoek bent naar een gigantische, opvallende plant voor uw tuin, hoeft u niet verder te zoeken dan Colocasia Thailand Giant. Deze soort olifantsoor, die eerder geclassificeerd werd als een Colocasia, is op zijn zachtst gezegd supergroot. De juiste botanische naam is Leucocasia gigantia ‘Thailand Giant’.

Blijf lezen om erachter te komen hoe je voor deze plant moet zorgen, en ik zal ook mijn eigen ervaringen delen met het kweken van deze reus in mijn eigen tuin.

colocasia-leucocasia-gigantea-thailand-reus

OORSPRONG VAN COLOCASI THAILAND GIANT

Waar komt deze plant vandaan? Wild verzameld zaad werd verzameld in de provincie Kanchanaburi in Thailand, door Petra Schmidt, een voormalig onderzoeksmanager bij Plant Delights Nursery, en gebruikt om een ​​voorraad van deze plant te ontwikkelen.

In het wild zal de plant ongeveer 9 voet lang worden met absoluut massieve bladeren. De bladeren zullen 4-6 voet lang en 3-5 voet breed naderen. Bij u thuis gekweekt, zal de plant waarschijnlijk kleiner zijn, maar nog steeds erg groot!

Het is inheems in verschillende landen in Zuidoost-Azië, waar het groeit in semi-tropische moessonbossen.

COLOCASI THAILAND GIANT CARE

Hier zijn mijn ervaringen met het kweken van deze plant in mijn eigen tuin. Zelfs als je in een gebied woont met een korte zomer, de groeisnelheid van deze plant is echt ongelooflijk en het zal een heerlijke tropische sfeer aan je tuin geven.

Om je een idee te geven hoe snel deze plant groeit, bekijk je onderstaande foto’s.

Onderstaande foto is kort na het planten half mei. De plant had slechts twee kleine blaadjes toen ik hem ontving.

colocasia-leucocasia-gigantea-thailand-reus
De pot die ik gebruikte is 18 inch in diameter aan de bovenkant en 20 inch hoog.

Slechts twee maanden later, half juli, was de plant al enorm gegroeid.

colocasia-leucocasia-gigantea-thailand-reus

1. LICHT

‘Thailand Giant’ is een zonminnende plant, dus geef hem de zonnigste plek die je in je tuin hebt, of je hem nu in de volle grond of in een pot zet. Hoe meer zon, hoe beter.

Als u in een zeer warm klimaat leeft, kunt u deze het beste in de halfschaduw plaatsen.

Als je een gebied kunt vinden dat voldoende zon heeft, maar toch enige bescherming tegen de wind biedt, zou dit ideaal zijn, omdat de gigantische bladeren gemakkelijk kunnen scheuren en aan flarden raken bij overmatige wind.

colocasia-thailand-reus-gescheurd-blad
Blad dat door de wind werd verscheurd

2. WATER GEVEN

Dit is een vochtminnende plant en het is absoluut noodzakelijk dat u uw plant nooit volledig laat uitdrogen.

Als je een kleine plant hebt besteld, pas dan op dat je deze in het begin niet te nat houdt. Zodra de groei op gang komt, kunt u overvloedig water geven.

Totdat de groei echt begint af te nemen, laat je de bovenste centimeters van de grond uitdrogen voordat je weer water geeft.

colocasia-leucocasia-gigantea-thailand-reus
Mijn ‘Thailand Giant’ onder beplant met lantana.

Tijdens de hitte van de zomer geef ik dagelijks water.

3. BODEM & POT

Ik heb mijn plant in een grote keramische pot (18 inch diameter en 20 inch hoog) gepot met ProMix en wat extra perliet om de drainage te verbeteren.

Plant Delights Nursery raadt aan om de potmaat geleidelijk te vergroten totdat je je uiteindelijke potmaat hebt bereikt. Mijn plant wordt verzonden in een pot van 3,5 diameter. Ze raden aan om het naar een pot van 6 inch te verplaatsen, en zodra de groei op gang komt, kun je het in een pot met een diameter van 15 inch of groter plaatsen.

Ik heb dit proces overgeslagen en meteen in een grote pot gepot. Ik was voorzichtig met water geven, zoals ik in het vorige gedeelte al zei, en alles werkte prima.

Ik zou een zeer zware, keramische pot aanbevelen en plastic, lichtgewicht potten vermijden als je kunt. Zodra de plant begint te groeien, kunnen de gigantische bladeren echt de wind vangen en kunnen ze omvallen als je pot niet zwaar genoeg is.

Als je hem in de volle grond plant, houdt deze plant van vochtige, zeer vruchtbare grond met veel organische inhoud (zoals compost en mest) vermengd.

colocasia-thailand-reus
Mijn hand voor schaal. Deze foto is begin augustus genomen na 2,5 maand groei.

4. BEMESTING

Deze planten zijn zeer snelle groeiers, vooral als de temperaturen oplopen, dus regelmatige bemesting is belangrijk.

Ik wissel af tussen Wonder Gro en Visemulsie en zal elke week tot twee weken bemesten.

5. TEMPERATUUR & HARDHEID

Deze planten groeien het beste in warme en vochtige omstandigheden.

Als je in een vorstvrij klimaat leeft, blijft je plant het hele jaar groen en heeft hij geen bescherming nodig.

Als je ten minste in de 8-zone bent, maar vorst ervaart, wil je je plant voor de winter mulchen als je je plant in de grond hebt.

Zodra het gebladerte in de herfst na een nachtvorst afsterft, verwijdert u eventueel dood gebladerte en mulch met ongeveer 15 cm versnipperde bladeren.

Als je ‘Thailand Giant’ in de volle grond plant, zorg dan voor een goede afwatering op de standplaats. Slechte drainage en koude winters zullen de dood betekenen voor deze plant.

Wanneer warmere lentetemperaturen komen, kunt u de mulch verwijderen. Wees niet verbaasd als je plant pas in de zomer weer opkomt. Het is notoir laat om op te duiken.

De groei zal het snelst zijn als de temperaturen warm zijn en in de jaren 80 F.

colocasia-leucocasia-gigantea-thailand-reus

6. OVERWINTERING

In teeltzones die kouder zijn dan zone 8, moet u de knol bewaren en overwinteren. Ik woon in zone 6a dus ik moet hem zeker op een veilige plek overwinteren.

Je zou zelfs kunnen proberen je plant binnen of in een kas te verplaatsen om hem te laten groeien, maar ik vind dat dit niet echt praktisch is vanwege de enorme omvang van de plant!

Zodra de vorst het gebladerte heeft gedood, kunt u het volgende doen met uw potplant:

 • Snijd het dode blad af.
 • Verplaats de pot voor de winter naar een koele, donkere plaats. Streef naar een donkere locatie met temperaturen niet kouder dan 45°F (7°C) en bij voorkeur niet warmer dan 60°F (15°C).
 • Stop al het water geven voor de winter.
 • Zodra de lente aanbreekt en de temperaturen constant boven een minimum van 10°C liggen, kun je je pot weer buiten zetten en hem weer laten groeien. Doe rustig aan met water geven totdat de groei begint. Je kunt het zelfs binnenshuis of in een kas een voorsprong geven als je wilt.

Het is aan te raden om de knol tijdens de overwintering in de pot te houden. Maar je kunt de knol ook opgraven, een paar dagen laten drogen en bewaren in gedroogd veenmos op een donkere, koele en vorstvrije plaats zoals hierboven beschreven. Dit is vergelijkbaar met hoe je dahlia’s of canna’s zou overwinteren.

Ik zal dit bericht bijwerken om de voortgang van het overwinteren van mijn plant te laten zien. Heeft u een Colocasia Thailand-reus? Laat je opmerking beneden achter. Ik hoor het graag!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Ananasplant.be
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart